uvod

Úřad městské části Brno-sever

Naleznete zde informace o činnosti zvolených zastupitelů, práci odborů, novinkách na úřední desce nebo tiskové zprávy vztahující se k  naší městské části.

familyfriendlycommunity
rodinna politika
ice logo
 

I.C.E. karta neboli Seniorská obálka

ice 1Co je Seniorská obálka?

Je tiskopisem s­ důležitými zdravotními údaji pro potřeby Integrovaného záchranného systému (IZS) - zdravotníků, hasičů a policie – v­ situaci ohrožení zdraví nebo života. I.C.E. karta (In Case of Emergency), zkratka znamená „použít v ­případě nouze“. 

 

Kdo ji muže využít?

Především je určená seniorům, ale pomoci může každému bez ohledu na věk.

 

ice 2Co je Seniorská obálka MINI?

Kapesní verze Seniorské obálky, kterou můžete mít stále u sebe. Obsahuje informace o nemocech, užívaných lécích a očkování. Je velmi potřebná i k využití v lékárnách, když si jdete pro nové léky, můžete ukázat, co již užíváte. Lékárník může odhalit nevhodné kombinace, kdy by mohlo dojít k často opomíjeným lékovým interakcím.

 

Kde Seniorskou obálku získám?

Obraťte se na Family a Senior Point na Lesné, podatelnu na poliklinice Lesná, podatelnu a sociální odbor ÚMČ, na pobočky Knihovny J. Mahena – Haškova, náměstí SNP, Musilova a Zeiberlichova. Kartu včetně pokynů k vyplnění lze také stáhnout na níže uvedených odkazech.

 

Kdo mi s­ vyplňováním Seniorské obálky pomůže?

Rodina, přátelé, sociální pracovníci, referentky na Family a Senior Pointu, pečovatelky.

 

Jak mám I.C.E. kartu vyplnit?

Postupujte podle POKYNŮ PRO VYPLŇOVÁNÍ. Kolonky mají pořadí důležitosti jako na semaforu (červená, žlutá, zelená), které vytvořili zdravotníci ZZS podle potřebnosti údajů v ­praxi.

 ice 3

Mám zdravotní omezení, co mám dělat?

Označte piktogram křížkem.

 

UDRŽUJTE SVÉ ÚDAJE STÁLE AKTUÁLNÍ. PŘI ZMĚNĚ LÉKU ČI KONTAKTU KARTU AKTUALIZUJTE!

 

I.C.E. KARTA ke stažení ZDE.

MINI I.C.E. KARTA ke stažení ZDE.

PRAVIDLA PRO VYPLNĚNÍ ke stažení ZDE.