uvod

Úřad městské části Brno-sever

Naleznete zde informace o činnosti zvolených zastupitelů, práci odborů, novinkách na úřední desce nebo tiskové zprávy vztahující se k  naší městské části.

familyfriendlycommunity
rodinna politika
ice logo
 

Vyhlášení soutěží Regionální potravina Jihomoravského kraje a ZLATÁ Chuť jižní Moravy 2016 - 2. únor 2016

Na základě uzavřené Smlouvy ve věci „Realizace projektu soutěže Regionální potravina v Jihomoravském kraji“ mezi Státním zemědělským intervenčním fondem a Regionální agrární komorou Jihomoravského kraje ze dne 17. prosince 2016, se Regionální agrární komora Jihomoravského kraje stává garantem komplexní organizace v pořadí již sedmého ročníku této soutěže o značku „Regionální potravina Jihomoravského kraje“ v roce 2016. Souběžným produktem je realizace již jedenáctého ročníku soutěže „ZLATÁ Chuť jižní Moravy 2016“.

Uzávěrka přijímání přihlášek: 22. 2. 2016 do 12:00 hodin.

Hodnocení kompletnosti dokumentace k přihlášeným výrobkům: 1. 3. 2016, Regionální agrární komora Jihomoravského kraje, Kotlářská 53, 602 00 Brno.

Hodnocení soutěžních výrobků: 18. 3. 2016, Mendelova univerzita v Brně.

Tisková zpráva s výsledky potravinářských soutěží: 18. 3. 2016.

Slavnostní vyhlášení a prezentace výsledků: 3. 4. 2016 – TECHAGRO 2016, BVV Brno.

Soutěžní výrobky budou vyhodnoceny podle kategorizace zásad obou soutěží:

Regionální potravina Jihomoravského kraje 2016:

1. Masné výrobky tepelně opracované, včetně uzených mas (šunkový salám, gothajský salám, párky, špekáčky, šunky, tlačenka, jitrnice, slanina, grilovací klobásy, uzená kolena, paštiky apod.).
2. Masné výrobky trvanlivé (fermentované a tepelně opracované výrobky - poličan, paprikáš, vysočina, herkules, turistický salám, lovecký salám, klobásy, sušené šunky, apod.) včetně tepelně neopracovaných masných výrobků, konzerv a polokonzerv
3. Sýry včetně tvarohu (přírodní, tavené a syrovátkové sýry a tvarohy).
4. Mléčné výrobky ostatní (mléko, kysané mléčné výrobky, máslo apod.).
5. Pekařské výrobky, včetně těstovin (chléb, běžné pečivo, jemné pečivo, trvanlivé pečivo, těstoviny).
6. Cukrářské výrobky, včetně cukrovinek.
7. Alkoholické a nealkoholické nápoje, s výjimkou vína z hroznu révy vinné (piva, lihoviny, ostatní alkoholické nápoje, šťávy, nektary, ochucené nealkoholické nápoje, minerální vody apod.).
8. Ovoce a zelenina v čerstvé nebo zpracované formě (čerstvá, sušená, proslazená nebo nakládaná ovoce zelenina, kompoty, džemy, povidla, protlaky apod.)
9. Ostatní (med, lahůdkářské výrobky, skořápkové plody apod.). 

ZLATÁ Chuť jižní Moravy 2016:

1. Pekařské výrobky (chléb, běžné pečivo, jemné pečivo, trvanlivé pečivo, těstoviny)
2. Cukrářské výrobky (včetně cukrovinek)
3. Mléko a mléčné výrobky (mléko, mléčné výrobky – máslo, sýry, tvaroh, jogurty, …)
4. Maso a masné výrobky – tepelně opracované (uzená masa, salámy, párky, špekáčky, šunky, tlačenka, jitrnice, slanina, …)
5. Maso a masné výrobky – trvanlivé, včetně tepelně neopracovaných masných výrobků (fermentované – např. pršuty, …)
6. Ryby a rybí výrobky (např. saláty, uzené ryby, …)
7. Ovoce a zelenina v čerstvé nebo zpracované formě (čerstvá, sušená, nakládaná, …)
8. Mražené výrobky (tj. ty, kdy uchování je formou zmražení)
9. Hotové výrobky – ostatní (bramborový knedlík s náplní, guláš – hovězí, vepřový, …, masové a zeleninové směsi, polévky, hotová jídla, …)
10. Ostatní potravinářské výrobky (med, ocet, koření, léčivky,…)
11. Nealkoholické nápoje (vody, mošty, nealko piva, limonády, …)
12. Alkoholické nápoje (kromě vína) (destiláty, likéry, piva, ochucená vína, …)

Více informací na www.kisjm.cz

Ke stažení:

Přihláška - identifikační údaje - část A

Přihláška - Technická dokumentace výrobku - část B

Přihláška - Čestné prohlášení - část C

Metodika RP 2016

Regionální podmínky RP JMK 2016

Zásady ZCH 2016